op reis zwanger

Babymoon • Bergen aan Zee


Back to reality! En wat heb ik daar geeeeen zin in. Ik had rustig nog een paar daagjes (weekjes, maandjes) kunnen blijven op dit idyllische plekje. Wat een heerlijk oord! Wat een fijn huisje! Wat een rust! Eerlijk is eerlijk, tot het moment van aankomst was ik erg sceptisch over “een vakantie in eigen land”. Ik had namelijk echt zin in een zon-zee-strand vakantie. En die kan ons kikkerlandje je niet garanderen. Maar goed, gezien mijn dikkie-dik status vonden we het te riskant om in juli/augustus nog een vliegvakantie te boeken (achteraf gezien had dit prima gekund, maar dat weet je nooit van te voren). Ver reizen was dus uitgesloten en zo begon de zoektocht naar een leuk plekje in Nederland. We kwamen na lang zoeken, wikken en wegen en uitgebreid overleg uit op vakantiehuisje ‘de Schone Leij’ in Bergen aan Zee.

Babymoon in Nederland
De foto’s waren veelbelovend en ook de recensies waren top. Het leek bijna te mooi om waar te zijn, maar het was zo! Vanaf het moment dat we binnenstapten hadden we beide een ultiem vakantiegevoel. Geen razende auto’s, geen irritante draaiorgels voor de deur, geen gillende, dronken jeugdigen die zich richting de kroeg bewogen. Stilte. Pure stilte. En vogels! Overal vogels. Die horen we niet hoor, in de binnenstad van Gouda. Ok, tenzij je de (bijna onthoofde (sorry not sorry)) duif meetelt die af en toe een lokroep doet bij de (niet geïsoleerde) “muur” naast ons bed. En nee, die tel ik dus niet mee. Het was echt magisch en we hebben onwijs genoten. Zelfs het weer zat mee! Ik ben weliswaar van melkfles-wit naar licht-beige verkleurd. En ik heb strand gezien. En in de zee gezwommen. En ik heb gefietst. Gefietst! Dat was ook even een maand of 6 geleden (ook wel te zien aan mijn rood aangelopen hoofd en te horen aan mijn gehijg). Het heeft in ieder geval mijn zin-om-een-nieuwe-fiets-te-kopen-gevoel aangewakkerd. Helaas is hier geen schuur en is het veel te zonde om een spiksplinternieuwe fiets buiten aan zijn lot over te laten. Ik zal dus nog even moeten wachten tot we zijn verhuisd. Oh well, lopend gaat ook prima.

Anyway, terug naar Bergen aan Zee. Ik wil jullie heeeel graag ons fijne huisje laten zien en iedereen adviseren vooral een keer een weekje (of een weekendje) te gaan. De eigenaren zijn super vriendelijk en je zit echt in de middle of nowhere. Heerlijk bijslapen en uitrusten. Het strand is een kwartiertje fietsen en vanuit Alkmaar komt New York Pizza gewoon eten brengen. Ideaal! De foto’s spreken voor zich denk ik, dus ik wil er niet meer teveel woorden aan ‘vuil’ maken. Maar damn, ik droom denk ik nog weken dat ik hier weer wakker word.

Al met al kan ik dus spreken van een zeer geslaagde babymoon! Het was zelfs zo geslaagd dat we het er nu al over hebben om in de winter (en dan het liefst met sneeuw, warme chocomelk en de openhaard aan) een weekendje terug te komen met baby. Nu al zin in.

Een week vakantie is wel echt heel weinig. Ik mag morgen gewoon weer aan het werk. Niet dat dat zo erg is hoor, mijn werk is leuk! Maar nog een weekje thuis had ik ook niet erg gevonden. Maar eigenlijk zeur ik, want over een paar weken (nou ja, een stuk of 7) heb ik gewoon al verlof! Crazy. Ook daar kijk ik erg naar uit. Vooral omdat het dan echt nog maar kort duurt voordat ik ons kleintje in m’n armen heb. Tijd, schiet op!

Liefs,
Esmee

PS. Mocht je nou net zo enthousiast zijn over dit vakantiehuisje als ik: Google is your friend! Wij boekten bij Belvilla maar daar is ‘ie inmiddels af. Zoek op “de Schone Leij Bergen aan Zee” en je krijgt verschillende sites die dit huisje aanbieden. Enjoy :)!

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Nathalie Slingerland
  11/07/2017 at 11:48

  Hoooooow cute! Dat bed met die gordijntjes! Alles past bij elkaar! In de winter lijkt het mij super cosy en zeker leuk om een weekendje heen te gaan!
  Liefs, Nathalie

 • Reply
  Esmee D
  11/07/2017 at 12:16

  Jaaa het is zo'n leuk gestyled huisje! Ik hoop ook echt dat we een beetje een leuke winter krijgen. Ik wil schaatsen! Haha. Liefs!

 • Reply
  Joanne Maalderink
  11/07/2017 at 21:00

  Ahh wat een prachtige foto's en ge-wel-dig leuk huisje!

 • Reply
  Anna Maria
  12/07/2017 at 08:05

  Wat een geweldig huisje, geen wonder dat ik hem nooit heb gezien. (zit naast de deur) maar zou er zo een keer heen willen.

 • Reply
  Esmee D
  12/07/2017 at 14:02

  Thanks! Het was inderdaad echt geweldig <3

 • Reply
  Esmee D
  12/07/2017 at 14:02

  Doen! Echt een aanrader 🙂

 • Reply
  Nicole orriëns
  12/07/2017 at 14:33

  Wat een geweldig huisje zeg! Enorm pittoresk. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk was om daar te zijn! Ik zou er zo wel willen wonen.

 • Reply
  Beau Bewust
  12/07/2017 at 14:45

  Ahhh wat een geweldig huisje en die foto's!!!

 • Reply
  Deesepees
  12/07/2017 at 14:51

  Wat een gave foto en wat een geweldig huisje. En wat een top idee om van de winter terug te gaan. Lekker gezellig bij de openhaard. I love it.

 • Reply
  Sofie | Soofblogt.nl
  12/07/2017 at 15:12

  Wat een super leuk huisje en wat een mooie foto's!

 • Reply
  femketje
  12/07/2017 at 17:08

  Het ziet er super cosy uit!

 • Reply
  Marjoleine
  12/07/2017 at 18:56

  Wat een super knus huisje! Heel leuk 🙂

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  13/07/2017 at 12:45

  Wauw wat een leuk huisje! Love it. X

 • Reply
  Rachella K
  17/07/2017 at 04:24

  WAUW, wat een prachtige locaties. Hele mooie foto's!

  http://www.byrachella.com

 • Reply
  Kimberley
  30/07/2017 at 09:45

  Heerlijk! En wat een leuk huisje! Die sfeer is zo tof! Zou daar wel kunnen wonen! Lijkt me zeker ook gaaf voor in de winter. Kan nu al niet wachten op die foto’s! x

Leave a Reply