ESMEE DROOG MEDIA

Fotografie | Creative writing | Social Media

Onder de noemer van mijn eigen bedrijf “Esmee Droog Media” doe ik een aantal dingen die ik onwijs tof vind om te doen. Ik ben dagelijks bezig met fotografie, creatief schrijven en social media. Ik maak foto’s van mezelf, mijn leven, de mensen (en dieren) om me heen en in opdrachtvorm. Soms bruiloften, soms feestjes, vaak portretten. Ik ben gek op interviewen om vervolgens van de verkregen informatie een mooi verhaal te schrijven. Ook stort ik me vol enthousiasme op verschillende vormen van social media content met als nieuwste uitdaging video’s bedenken en monteren. Ik probeer iedere dag iets te doen, met iemand te praten of iets te lezen/onderzoeken waar ik wat van leer. Mijn grootste angst is vastroesten, dus ik ben constant in beweging.

Do what you love and you’ll never have to work a day in your life.

Freelance fotografie
Mijn passie, hetgeen waar ik na jaren nog steeds mega enthousiast van kan worden: een goed geschoten plaat. Mijn hart gaat sneller kloppen van termen als spiegelreflex, diafragma, fullframe en belichting. Het blijft me fascineren. Dagelijks ontdek ik nieuwe pareltjes op het wereldwijde web, collega-fotografen die prachtige dingen maken. Zij houden me scherp en zorgen ervoor dat ik me wil blijven ontwikkelen. Mijn fotografie focust zich vooral op en rondom mensen, maar ook interieur, dieren en mooie plekjes in Nederland en daarbuiten zijn niet veilig voor mijn lens. Zie hieronder een greep uit mijn ‘werk’:

Uiteraard sta ik open voor allerlei soorten fotografieopdrachten en samenwerkingen. You name it, i’ll shoot it. Ook (beginnende) modellen zijn welkom voor shoots op TFP-basis. Interesse? Mailen mag altijd: info@esmeedroog.com

Ministerie van Volksgezondheid
Mijn “vaste” baan, waar ik drie dagen per week met een topteam mag samenwerken om de social media van dit ministerie te onderhouden en te verbeteren. Een ware uitdaging, die vertaling van corporate naar social. Maar gelukkig, zoals ik al zei, hoef ik dat niet alleen te doen. Ik mag sparren met (naar mijn idee) de leukste collega’s van Nederland. Namelijk Rogier Reker (OORgineel), Bonnie Parren en Rene Kemper (Made by Rene). Zij zijn overigens ook freelance specialisten en in te huren voor al uw social media struggles. Ik zeg doen.

Helder Merk
Op oproepbasis werk ik zo nu en dan samen met Caroline Koppers. Zij is de creative mastermind achter Helder Merk, een locatieonafhankelijk bedrijf dat voorziet in het heruitvinden van een merk. Compleet met nieuwe website, merkverhaal, logo’s en fotografie. Voor haar mag ik klantinterviews doen, webteksten schrijven en meewerken aan merkverhalen. Zo leerzaam en zo leuk! Caroline overigens echt een topper en geweldig in wat ze doet (en een heel fijn mens).

Voor een volledig overzicht van mijn werkervaring kun je mijn Linkedin-profiel checken. Daarnaast zou ik dit rijtje graag uitbreiden met andere toffe samenwerkingen. Zie jij dat ook zitten? Stuur me een berichtje en/of een mailtje: info@esmeedroog.com